O activitate pentru facilitarea tranziției la grădinița  copiilor ante-preșcolari și constientizarea părinților cu privire la importanța grădiniței pentru dezvoltarea copilului.

La atelier participă copii cu vârsta de 8 luni – 2 ani. Dată fiind vârsta copiilor, părinții, bunicii sau surorile mai mari au devenit participanți activi, desfășurând împreună cu copiii  jocurile si activitățile coordonate de Alexandra Largu – psiholog P2, asistată de Roxana Carp – asistent social P2 și voluntari.   Explorarea spatiului, jocuri muzicale, exersarea separării temporare de membrii familiei, interacțiunea cu alți copii sau adulți  în spațiul educațional al Grădiniței Erbiceni au constituit tot atâtea provocări importante pentru experienta de socializare și cunoaștere a copiilor participanți.

Expertii din echipa mobilă, Camelie  Tamas – consilier școlar și Alina Mendelovici –expert educație specială,  au fost  prezenți pentru un prim demers de evaluare a nevoilor de intervenție.

Pentru cei 20 de copii ante-preșcolari 0-2 ani inscriși la Atelierul Estival  organizat în perioada 08-12 iulie la Podu-Iloaie acțiunile proiectului nu se rezumă doar la această activitate. Evoluția lor va fi urmărita  pe parcursul anului școlar,  parintii vor participa la cursuri de Educație parentală, se vor derula intervenții in funcție de nevoile  identificate și obiectivele Planului Educational Individualizat.

http://www.fundatiacote.ro/noutati/Stiri_si_evenimente_085/Si_vara_se_num%C4%83r%C4%83_bobocii!__0333.html