O activitate pentru facilitarea tranzitiei la scoala a copiilor prescolari si constientizarea parintilor cu privire la importanta gradinitei pentru dezvoltarea copilului.

In primele doua zile copiii au participat la  jocuri de socializare, la activitatile recreativ-educative tematice organizate si desfasurate de educatori, cu sprijinul expertilor si voluntarilor din echipa P2-Fundatia COTE. Temele din primele 2 zile au fost: “Fructe si legume”, “In lumea animalelor”. Din fonduri proprii ale Fundatiei COTE au fost asigurate gustari si sucuri pentru pauza.

Expertii din echipa mobila au fost si ei prezenti pentru un prim demers de evaluare a nevoilor de interventie.

Pentru cei 20 de copii prescolari 3-5 ani inscrisi la Atelierul Estival organizat in perioada 08-12 iulie la Podu-Iloaie actiunile proiectului nu se rezuma doar la aceasta activitate. Evolutia lor va fi urmarita  pe parcursul anului scolar,  parintii vor participa la cursuri de Educatie parentala, se vor derula interventii in functie de nevoile  identificate si obiectivele Planului Educational Individualizat..

Provocari: Asigurarea frecventei copiilor. Cu atat mai mult ca avem pe lista si copii care nu sunt inscrisi la gradinita, sau au fost inscrisi si au renuntat.  Obiectivul pentru acestia este de incuraja parintii sa-I inscrie la gradinita si sa depuna un efort mai sustinut asigurarea traversarii cu bine a perioadei de acomodare.